Postma: Ik wil de wisselbeker houden
07 Jul 2013, 12:00
foto
Renze Postma is volgend jaar weer van de partij. (Foto: Wilfred Leeuwin)


Renze Postma uit Aruba die voor de tweede keer de Staatsolie Zwemmarathon wint, vond het vandaag zwaarder. "Er was minder stroming deze keer, waardoor het wat moeilijker was", zegt hij aan Starnieuws. Hij zal er volgend jaar weer bij zijn "want ik wil de wisselbeker houden", merkt hij lachend op.

Postma zegt dat hij vanaf zijn zevende jaar zwemt. Hij kwam tot vorig jaar uit voor de nationale selectie. Nu doet hij meer aan de triatlon. Op de tweede plaats eindigde zijn landgenoot Dillion Willems, die het vorige jaar niet van de partij was. Postma zegt dat hij door zijn ervaring heeft kunnen winnen van Willems.

Het hele traject was Postma de eerste, met Willems die vlak achter hem zwom. Postma was echter niet zenuwachtig. "Ik wist dat ik bij de brug de afstand zou kunnen vergroten". Dat is inderdaad ook gebeurd. Hij is twee minuten eerder dan Willems aangekomen bij de finish. Hij klokte een tijd van 2 uur en 17 minuten. Dit is vijf minuten minder dan vorig jaar. Postma kijkt nu al uit naar de 40ste Staatsolie Zwemmarathon.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May