Sajni Singh: Ik heb de naam van Suriname hoog gehouden
07 Jul 2013, 11:05
foto
Sajni Singh is als eerste geëindigd bij de dames. (Foto: Wilfred Leeuwin)


Sajni Singh (15) van De Dolfijn heeft bij de dames de 39ste Staatsolie Zwemmarathon op haar naam geschreven. "Ik ben echt blij dat ik als eerste ben geëindigd bij de dames. De concurrentie was zwaar van de Arubanen. Gelukkig heb ik het gehaald", zegt Sajni aan Starnieuws, kort na de finish vandaag bij de Marine Trap aan de Waterkant.

Sajni zegt dat ze de race best zwaar vond. In het begin vooral was ze nog behoorlijk achter op Saskia Postma uit Aruba, die haar grootste concurrent was. Postma eindigde dit jaar als tweede. Vorig jaar had ze ook deelgenomen aan de marathon en won de bronzen medaille. Zij was vast van plan om net als haar broer Renze op de eerste plaats te eindigen. Xiomara Getrouw, die vorig jaar de marathon bij de dames op haar naam schreef, viel deze keer niet in de prijzen. Sajni was toen niet van de partij.

"Ik werd goed begeleid door mijn coach. Hij zei me wat ik moest doen. Bij de brug vertelde hij me dat ik voor lig. Hij heeft me goed geholpen", vertelt Sajni. Haar coach is Gordon Touw Ngie Tjauw van De Dolfijn. Hij heeft de marathon zes keer al op zijn naam geschreven. Sajni zegt blij te zijn dat ze de naam van Suriname hoog heeft kunnen houden, waardoor de marathon geen volledige Arubaanse aangelegenheid is geworden. "Ik ben wel heel moe", geeft ze eerlijk toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May