Renze Postma neemt leiding Staatsolie Zwemmarathon
07 Jul 2013, 08:50
foto
Renze Postma uit Aruba heeft vanaf het begin de leiding genomen van de 39ste Staatsolie Zwemmarathon.


Renze Postma uit Aruba, die vorig jaar de Staatsolie Zwemmarathon op zijn naam heeft geschreven, is van plan zijn titel dit jaar te behouden. Op dit moment zwemt hij ver vooruit. De afstand tussen hem en eerste groep is ongeveer 300 meter.

De 39ste Staatsolie Zwemmarathon is meer dan een half uur later gestart. Het wachten was op het getij en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) die laat verscheen bij Domburg. De ponton, die vorig jaar laat was, is deze keer keurig netjes op tijd aangemeerd om de deelnemers te vervoeren naar het midden van de rivier.

Het is helder weer en het zicht is goed. Ruim tachtig deelnemers zijn aan de start verschenen. Veel topzwemmers bij de mannen doen dit jaar niet mee. Een deel had zich voorbereid op de CCCAN-zwemkampioenschappen. De Surinaamse Zwembond gelastte de deelname op het laatste moment af omdat de subsidiegelden niet waren overgemaakt. Het was te laat voor deze zwemmers om zich nog voor te bereiden op de 18 kilometer open water activiteit.

Robert Tjoe-A-On die als tweede eindigde vorig jaar, doet deze keer niet mee. Xiomara Getrouw die bij de dames als eerste eindigde, is ook van plan haar titel te verdedigen. Om 8.45 uur was helemaal vooraan Postma, gevolgd door Dillion Willems, eveneens uit Aruba. Zij zijn nu bijna ter hoogte van de Staatsolie raffinaderij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May