Opslag ontplofbare stoffen in Albina baart zorgen
06 Jul 2013, 22:00
foto
Minister Edward Belfort in gesprek met bootsmannen en taxichauffeurs bij zijn bezoek gisteren bij supermarkten op de rivierdam langs de weg naar Papatam bij Albina. Naast de minister assembleelid Marinus Bee (ABOP). Foto: Isaak Poetisi


De opslag van brandstof in de directe nabijheid van kookgas en bouwmaterialen baart de brandweer van Albina veel zorgen. Bij de eventuele uitbraak van brand bij de bouwsels op de rivierdam, of bij de grote supermarkten langs de weg naar Papatam, zullen de gevolgen niet te overzien zijn.

Er is nog geen mogelijkheid om via de rivier een dergelijke brand te bestrijden zonder een blusboot. Bij de supermarkten langs de weg naar Papatam verblijven ook nog mensen in hangmatten in de directe omgeving van brandbare stoffen. Belfort heeft toegezegd te zullen zorgen voor twee blusboten.

"We proberen de mensen bewust te maken van het brandgevaar", zegt Ricardo Echteld, adjunct hoofdbrandmeester te Albina. Hij verzorgde een presentatie voor minister Edward Belfort, die vrijdag met zijn delegatie Albina aandeed voor een veldbezoek. Via het programma Community Safety wordt getracht de bewoners van Albina bewust te maken over brandveiligheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May