Ook Bolivia biedt Snowden asiel aan
06 Jul 2013, 13:10
foto
Klokkenluider Edward Snowden


Ook Bolivia is bereid de intussen wereldberoemd geworden Amerikaan Edward Snowden asiel te verlenen. Snowden heeft zich de woede van de Verenigde Staten (VS) op de hals gehaald door op grote schaal geheime informatie te lekken naar de media. Hij wordt gezocht door de VS en bevindt zich sinds 23 juni op de luchthaven in Moskou.

President Evo Morales van Bolivia heeft zaterdag in een regeringsverklaring meegedeeld bereid te zijn Snowden asiel te geven. Dit maakte CNN zojuist bekend. Morales beschuldigt de VS ervan Europese landen onder druk te hebben gezet om hem de toegang tot hun luchtruim te ontzeggen. De Boliviaanse president moest urenlang noodgedwongen doorbrengen in Wenen, waar zijn vliegtuig werd doorzocht. Vermoed werd dat Snowden aan boord zou zijn van het toestel. Dit bleek niet waar te zijn.

De Unasur-landen, waaronder ook Suriname, hebben zich vierkant gesteld achter Morales en eisen excuses van de landen die bij het 'vliegtuig-incident' betrokken zijn. Ecuador, Nicaragua en Venezuela hebben Snowden ook asiel aangeboden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May