Sergio Brank krijgt 18 jaar voor moord op Veira
04 Jul 2013, 17:05
foto


Sergio Brank is door rechter Sieglien Wijnhard vandaag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van John Veira, op 21 april 2010. Het vonnis is conform de eis van officier van justitie, Duncan Nanhoe. De rechter merkte op dat de brute dood van het toenmalige hoofd van de Luchtvaartdienst de samenleving enorm heeft geschokt.

De raadsman van Brank, Benito Pick, zei op de zitting eerder dat er geen overtuigend bewijs is geleverd. Brank ontkende ook steeds dat hij geschoten heeft op het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie en de rechter denken er anders over. De rechter vindt dat voldoende is bewezen dat Brank de schutter is geweest.

Volgens de vervolgingsambtenaar zijn er duidelijke plannen beraamd om Veira het leven te ontnemen. Er is een motorfiets gekocht voor US$ 3700. De schutter is samen met een makker naar de woning van Veira gereden. Brank riep Veira, die meteen werd neergeschoten toen hij zijn voordeur opendeed. Veira overleefde de aanslag niet. Na de moord werd de motorfiets in de Boomskreek gedumpt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May