Winkeliers Lelydorp klagen over optreden bestuursdienst
04 Jul 2013, 06:00
foto


Winkeliers in het district Wanica klagen over de behandeling die zij van het districtsbestuur krijgen. "We hebben niks tegen een verhoogde controle en naleving van de wet, maar de wijze waarop er tekeer wordt gegaan tegen ondernemers, daar heb ik moeite mee", zegt een eigenaar van een winkelpand aan Starnieuws.

Bestuursambtenaren hebben woensdagavond verschillende winkels bezocht op Lelydorp. Een winkel aan de Javaweg werd eerder gesloten. Een andere winkelier kreeg te horen dat de banken voor het pand moeten worden verwijderd, omdat mensen daar blijven hangen en alcohol nuttigen. De eigenaar legt uit dat de banken geplaatst zijn, omdat mensen die op de bus wachten ook even willen zitten.

Machtsmisbruik
"Wanneer je de wet niet kent of onwetend bent, dan wordt er gelijk tegen je opgetreden. Gisteravond ging het ook agressief aan toe. Ik vraag me af waarom mensen die een beetje macht hebben, op die manier optreden tegen anderen. Waar in de wet staat het geschreven dat er geen bank voor een winkel mag worden geplaatst?", vraagt de eigenaar zich af.

Aanvankelijk is aan de winkelier gezegd dat binnen 24 uur alle ongeregeldheden die geconstateerd zijn, aangepakt moeten worden. "Maar binnen een uur waren ze weer terug met nog meer machtsvertoon. Er ontstond weer een gehaal en getrek". Intussen zijn onder andere de Kamer van Koophandel en Fabrieken, leidinggevenden van Arbeid, Handel en Industrie op de hoogte gesteld van het optreden. Districtscommissaris Rawin Jiawan was niet bereikbaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May