Leerkrachten krijgen training in nieuwe leermethode
04 Jul 2013, 04:00
foto
Trainers krijgen instructies over de nieuwe leermethode taal en rekenen voor het vierde leerjaar. Links schoolleider Meredith Pinas van Moengo Tapu. (Foto: Raoul Lith)


Per 1 oktober zullen de nieuwe leermethoden voor het vierde leerjaar van het basisonderwijs, de huidige 2e klas, landelijk ingevoerd worden. De leerkrachten worden vanaf 15 juli getraind om de lessen op de juiste manier te kunnen verzorgen. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, moet het onderwijsproces vlekkeloos verlopen.

Zestig leerkrachten zijn in juni getraind door professionele instructeurs van de Nederlandse uitgeverij Malmberg. Zij zullen de overige collega’s trainen. Het gaat om de vakken taal en rekenen. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft de licentie van beide methoden gekocht. Overeengekomen is dat aanpassingen worden gepleegd waardoor de leerstof aansluit op de belevingswereld van de kinderen.

Methode aangepast
"Wij zijn opzoek gegaan naar ontwikkelde methoden, die in de praktijk beproefd zijn”, zegt André Kramp, projectdrager van BEIP. Er is niet voor gekozen om een methode te gaan ontwikkelen zoals dat het vorige leerjaar het geval is geweest, legt Kramp uit. Hij merkt op dat de vakken met succes zijn aangepast.

Met de nieuwe methode wordt de leerlingen geleerd om zelfstandig en actief deel te nemen aan het onderwijsproces. Meredith Pinas, schoolleider van Moengo Tapu, is een van de zestig professionals die andere leerkrachten zullen trainen. Zij legt uit dat de nieuwe methode in een kindvriendelijke sfeer zal worden onderwezen. De kinderen worden op hun niveau begeleid, waardoor zij de leerstof beter zullen begrijpen.

Ellesca Helderberg
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May