Tehuizen zullen eind deze week over subsidie beschikken
03 Jul 2013, 04:30
foto


President Desi Bouterse belooft dat alle tehuizen, waaronder ook Stichting voor het Kind, uiterlijk deze week over hun geld zullen beschikken. Het staatshoofd beantwoordde vragen van journalisten hierover dinsdag. Hij zei dat de ministerraad alles goedgekeurd had. De beloften zijn gedaan aan de tehuizen. De president zei ook geschokt te zijn door het bericht dat het geld niet is overgemaakt.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een onderhoud gehad met de tehuizen. Hierbij waren ook raadsadviseurs aanwezig. De problemen die ondervonden worden in de praktijk zijn uitvoerig besproken. Terwijl er gewerkt wordt aan een structurele oplossing per 1 januari, is afgesproken dat de tehuizen de subsidie over dit jaar overgemaakt zullen krijgen.

De president liet duidelijk blijken dat hij onaangenaam verrast was, toen hij vernam dat de overmaking niet is geschied. Diverse ministers klagen erover dat ze niet uit de voeten komen, omdat de comptabele procedure te ingewikkeld is. Ministers merken op dat de regels eerder als een barrière worden opgeworpen, waardoor zij niet tijdig over het geld kunnen beschikken, terwijl de begrotingen goedgekeurd zijn door het parlement. Stichting voor het Kind heeft de zoveelste keer te kennen gegeven de deuren te zullen sluiten. Ook andere tehuizen hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Zonder donaties uit de samenleving zouden veel tehuizen het niet overleven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May