Surinamers stelen 'keti-koti-show' op St. Maarten
02 Jul 2013, 01:00
foto
Een groep Surinamers geeft een wervelende show tijdens de prodowaka door de straten van St. Maarten.


Ook op St. Maarten is 150 jaar 'keti koti' groots gevierd. Tijdens een kleurrijke prodowaka hebben Surinamers de show weer gestolen. Diverse kostuums werden tevoorschijn gehaald. Naast koto's en anjisa's waren mensen ook gestoken in traditionele klederdrachten van verschillende bevolkingsgroepen.

De sfeer zat er goed in. Niet alleen deelnemers aan de wandelloop gooiden de benen flink los, maar het publiek langs de route liet zich ook meeslepen door de muziek. Het publiek keek met open mond naar de kunsten die vertoond werden.

Een wel verdiende attractie, zeiden de toeristen die met de cruiseschepen waren aangemeerd. Voor veel toeristen is zo een uitgelaten sfeer en uitbundigheid niet een alledaagse vertoning. Er werden naar hartenlust foto's gemaakt met de uitgedoste deelnemers aan de prodowaka. Ook de gouverneur Eugene Holiday en premier Sarah Westcot-Williams dansten mee op de tonen van Faluma. Het feest werd gecompleteerd met pom, pastei, pindasoep, gemberbier en andere Surinaamse gerechten, die grif over de toonbank gingen.

Vincent Wadilie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May