Ressortraad Livorno bevordert goede gezondheid
02 Jul 2013, 02:00
foto
Leden van de ressortraad van Livorno, districtsraadslid Hrishikesh Oemraw en burgers die hun resultaat laten opmeten. (Foto: ressortraad Livorno)


De ressortraad van Livorno heeft samen met de districtsraad van Paramaribo, een gezondheidscampagne gehouden 'Meten is Weten'. Het doel van dit project is om risicogroepen te identificeren en eventueel verder te begeleiden. Deze activiteit werd zaterdag gehouden en stond in het teken van 150 jaar afschaffing van de slavernij.

Districtsraadslid Hrishikesh Oemraw laat optekenen dat de gedachte van dit project ontstaan is uit de onlangs gehouden 'Dag voor de moeders van Livorno'. Hierbij hadden de moeders de gelegenheid om hun bloeddruk op te meten. Dit is gewaardeerd door hen. Zij hebben aangegeven dat er behoefte is in het ressort om hun bloeddruk en bloedsuiker te laten meten, aangezien niet eenieder instaat is de consultatiekosten te dekken voor zulke metingen.

Ruim honderd burgers zijn langs geweest voor hun bloeddruk, bloedsuiker en gewicht. Zes personen waren helemaal niet op de hoogte van hun status. Zij zijn doorverwezen voor verdere behandeling. Bij een van de personen is een overdruk van 220 gemeten. Deze persoon schrok hevig, omdat hij niet eens door had dat zijn bloeddruk te hoog was. De ressortraad wijst er op dat het belangrijk is zich regelmatig te laten onderzoeken, omdat situaties zich ineens kunnen voordoen. De regionale vertegenwoordigers kijken terug op een geslaagde activiteit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May