Programmamaker Samson: 'Mijn leven zou in gevaar zijn'
01 Jul 2013, 06:00
foto
Programmamaker Guillermo Samson


Guillermo Samson, die op de zondagmiddag op FM Gold 92.7 een talkshow verzorgt, heeft twee weken het programma niet gepresenteerd. Samson zegt aan Starnieuws dat er bewust allerlei praatjes worden verspreid als zou de regering maatregelen tegen hem of het radiostation hebben getroffen. Ook heeft Samson te horen gekregen dat zijn leven in gevaar is. Hem werd dringend verzocht om voor zijn eigen veiligheid te stoppen met het programma, anders loopt hij kans geliquideerd te worden.

Samson zegt dat hij niet bang is uitgevallen, maar de signalen die hij heeft gekregen, waren van dien aard waardoor hij er niet aan voorbij kon gaan. Samson heeft uiteindelijk president Desi Bouterse opgebeld en heeft hem doorgegeven wat hem is verteld over dat "een syndicaat bezig zou zijn om hem een kopje kleiner te maken". De president was verbaasd over wat Samson hem meedeelde. Hij verzekerde de programmamaker dat al de verhalen ook nieuws voor hem zijn. In elk geval worden er geen stappen vanuit de regering ondernomen tegen Samson of FM Gold. Technical director Roberto Ernst zegt dat hij ook geen brief of telefoontje heeft gekregen vanuit de regering.

Starnieuws verneemt dat in de raad van ministers gesproken is over het programma van Samson, waar denigrerende opmerkingen gemaakt worden naar vicepresident Robert Ameerali en diverse ministers. Er is daarbij ook duidelijk gesteld dat de regering geen maatregelen kan treffen tegen de programmamaker. Samson zegt dat hij zich ergert aan corruptie en vriendjespolitiek. Hij vindt daarom dat ongezouten de waarheid moet worden gezegd. Hij vindt dat wantoestanden aan de kaak moeten worden gesteld in de hoop dat deze ophouden. Hij beraadt zich over hoe verder te gaan met het programma. Het leek hem goed om even pas op de plaats te maken om zaken verder uit te zoeken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May