Italië wint troostfinale Confederations Cup
30 Jun 2013, 16:42

Italië won zojuist de bronzen plak op de Confederations Cup in Brazilië. Uruguay werd via strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook tijdens de verlenging kon geen van beide ploegen afstand nemen. In de strafschoppenreeks die daarop volgde, waren de Italianen fortuinlijker.

Beide landen begonnen aftastend aan deze troostfinale. Na ongeveer een kwartier spelen nam Italië het initiatief en ging op zoek naar de openingstreffer. In de 25ste minuut belandde een goed genomen vrije trap van Alessandro Diamanti op de paal en ongelukkigerwijs via doelman Fernando Muslera voor de voeten van de speler Davide Astori, die de Italianen op voorsprong bracht. Hierna werd er niet meer gescoord in deze helft, waardoor Italië met een 1-0 voorsprong de rust inging.

Ongeveer een kwartier na de rust bracht Edinson Cavani zijn land op gelijke hoogte (1-1). Toch liepen de Italianen Diamante weer uit (2-1). Ook ditmaal kwam Uruguay via Cavani langszij (2-2). Na de reguliere negentig minuten was de stand in evenwicht, hetgeen een verlenging noodzakelijk maakte. Aangezien er niet gescoord werd in de verlenging, moesten strafschoppen de beslissing brengen. In tegenstelling tot de halve finale waren de Italianen vandaag wel fortuinlijk en legden zo beslag op de derde plaats.