ABOP: Strijd voorouders voor vrijheid was niet gemakkelijk
30 Jun 2013, 18:15
foto


'The only way to change your situation is by changing your position'. Dit zegt voorzitter Ronnie Brunswijk van de Algemene, Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) in een verklaring. De partij benadrukt dat ze ontstaan is uit de vrijheidsgedachte waarin de principes als vrijheid, gelijkheid en democratie centraal staan. "De strijd van onze voorouders, de tot slaaf gemaakte zwarte mensen, om deze vrijheid van de slavenmaatschappij af te dwingen, was niet gemakkelijk."

De slavenmaatschappij was hard en meedogenloos tegen ieder die zich wilde losmaken van de slavenjuk. De strijd van vooral de Marrons voor vrijheid en de achtervolgingen en represaille maatregelen die de slavenmaatschappij tegen deze groepen heeft ingezet, spreken boekdelen. De vrijheid werd gezien als een rechtstreekse aanval op de economische belangen van de witte mensen en de slavenmaatschappij. Ieder dient zich vandaag te bezinnen op dit feit en daaruit kracht te putten om verder te gaan, stelt de ABOP.

Vooruit kijken
De partij zegt zich te zullen blijven beijveren voor meer ontwikkelingskansen en te zorgen voor een goede gezondheidszorg en beter onderwijsvoorziening voor iedere Surinamer. De ABOP zal zich verder beijveren voor een rechtvaardige spreiding van welzijn en welvaart, opdat iedere Surinamer kan genieten van zowel overheids en particuliere investeringen in het land.

De ABOP is ervan overtuigd dat iedere Surinamer bewust is van de plicht dat wij zelf dit land moeten opbouwen. Terugblikken naar en gebukt gaan onder het juk van dat slavernijverleden zonder vooruit te kijken zal ons meer schade brengen dan wat de slavernij onze voorouders bracht. Brunswijk feliciteert alle Surinamers, in het bijzonder de nazaten van de tot slaaf gemaakte zwarte mensen met deze bijzondere dag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May