RGD-artsen Nickerie konden niet ingaan op uitnodiging vp
30 Jun 2013, 05:00
foto
Premdew Lachman, voorzitter RGD-Artsen Collectief Nickerie.


Vicepresident (vp) Robert Ameerali heeft zaterdag een onderhoud gehad met de leiding van dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Het was ook de bedoeling om te praten met het RGD-Artsen Collectief Nickerie, onder leiding van Premdew Lachman. De artsen van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) konden niet ingaan op de uitnodiging van de vp.

Lachman zegt aan Starnieuws dat hij zaterdag om 11 uur gebeld werd "voor een gesprek later op de avond. Het is long weekend en ik ben niet in het district. Twee andere artsen zijn ziek en eentje is met verlof. Wij hadden geen ruimte om in te gaan op de uitnodiging. Wij stellen het zeker erg op prijs dat de vicepresident zich persoonlijk bezighoudt met deze zaak", zegt Lachman. Hij benadrukt dat het geen onwil is dat niet ingegaan kon worden op de uitnodiging, "wij willen zeker met de vicepresident praten en hem uitleggen wat er allemaal mis is in LMSZN. Het gaat om het belang van de patiënt", stelt Lachman. Hij merkt op dat het kort dag was en het Collectief niet bijeen zou kunnen komen. Alle acht RGD-artsen van Regio West staan achter de stappen die zijn ondernomen, zegt Lachman.

Onderzoek nodig
Het RGD-Artsen Collectief Nickerie zegt alle instanties, inclusief de leiding van RGD, op de hoogte gesteld te hebben dat er geen vertrouwen meer is in de leiding van het ziekenhuis. "Ook assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons hebben wij geïnformeerd. Zij is ook arts en heeft heel constructief gereageerd", zegt Lachman, die ook assembleelid is (Nieuw Suriname). Hij merkt op dat Simons het belangrijk vindt dat de autoriteiten deze kwestie onderzoeken en een proces inzetten om de samenwerking tussen de huisartsen en het ziekenhuis te optimaliseren.

De assembleevoorzitter erkent dat de zorgniveaus goed op elkaar afgestemd dienen te zijn. Dit is nodig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Simons beloofde Lachman om contact te zullen maken met minister Michel Blokland van Volksgezondheid. Ook de commissie Volksgezondheid van De Nationale Assemblee zou worden geïnformeerd over de brief die het Collectief gericht heeft naar de assembleevoorzitter. Lachman hoopt dat de vicepresident beide kanten zal aanhoren voor hij conclusies trekt. "Wij willen dat zaken goed worden onderzocht en er verbetering komt, waarbij wederzijds respect in acht genomen wordt", stelt Lachman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May