LVV pakt waterhuishouden Wageningen aan
29 Jun 2013, 20:00
foto
De motoren zijn gearriveerd te Wageningen voor het op peil houden van de waterhuishouding. (Foto: LVV)


De waterhuishouding van Wageningen is weer op peil. De pompen hebben enkele dagen stilgelegen door diverse technische mankementen. Twee pompen zijn gestart met het verpompen van water naar een gebied van 5000 hectare. Sommige boeren zijn aan het bemesten en anderen zijn nog met de laatste inzaai bezig, meldt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Terwijl er in delen van het gebied een tekort is aan water, is in de lijnen 4 tot 8 juist teveel water door de zware regens van de afgelopen dagen. De gebieden waar er een tekort is kunnen nu door het draaiende pompgemaal van water worden voorzien. Voor de achtergelegen velden is donderdag alvast een van de twee Catterpillar motoren te Wageningen gearriveerd, die zoals beloofd aan een 'lowliftpomp' zal worden bevestigd om het overtollige water uit het gebied te pompen.

De pomp die moet komen te staan in de omgeving van de TW brug zal worden ingezet nadat het platform voor deze installatie is opgezet.
Ondertussen is ook de tweede machine gearriveerd te Wageningen. Minister Hendrik Setrowidjojo die met de presidentiële delegatie in China vertoefde, gaf na over de situatie te zijn gerapporteerd, gelijk de opdracht er alles aan te doen zodat ook de agrariërs in dit gebied een vlotte start kunnen hebben dit seizoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May