Oversteek voor scholieren in Para
28 Jun 2013, 14:00
foto
Oversteekvoorziening op de hoek van plantage Onverwagt en de Kennedyweg in Para. (Foto: BIC Para)


Tijdens schooluren zal op de hoek van plantage Onverwagt en de Kennedyweg een oversteekvoorziening gebruikt worden in het district Para. Deze voorziening is vandaag in gebruik genomen. Weggebruikers zullen door de voorziening geattendeerd worden op de oversteek van schoolkinderen.

Henk Wip, hoofd van het directoraat Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, legt uit dat de oversteekvoorziening een zweepmast met elektronisch verkeersbord en een digitaal tekstbord omvat met als tekst ‘Let op overstekende kinderen. STOP’. De oversteektijd duurt 20 seconden.
Het systeem zal beheerd worden door de school en is alleen actief tijdens schooluren. De school heeft een activeringssleutel gekregen en instructies over de manier waarop het systeem werkt, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Wip zegt dat deze voorzieningen nodig zijn om de attentie van het verkeer te verhogen, vooral in gebieden waar er scholen zijn. Er wordt eerst onderzoek verricht voor wie deze voorzieningen worden geplaatst. Deze specifieke oversteekvoorziening is goed voor basisscholen, terwijl er andere systemen in de maak zijn voor voj-scholen. Voor die doelgroep zullen oversteeklichten worden geplaatst, zoals voor het Surinaams Pedagogisch Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May