Politie arresteert verdachten moord op Braziliaan
26 Jun 2013, 21:45
foto


De politie heeft twee verdachten die de Braziliaan Ediel De Souza om het leven zouden hebben gebracht, aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. Op 16 juni 2013 stapten de verdachten Araujo Dos S. alias Calalau en Paulo C. naar het kamp van Ediel De Souza, die in een hangmat lag. Kort daarna viel er een schot en zagen getuigen Araujo en Paulo vluchten.

Er was op Ediel geschoten, die niet lang daarna ter plaatse overleed. Dit schietincident vond plaats te kleine Toematoe in het Brokopondo gebied. Gisteravond zijn de twee verdachten aangehouden bij de politie controlepost te Klaaskreek. Zij zaten in een taxi die kwam van richting Brokopondo.

De verdachten zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche van het bureau Geyersvlijt. Uit hun verhoor is intussen duidelijk geworden dat de verdachten samen het plan beraamd hebben om De Souza neer te schieten. Zij zijn toen gewapend met jachtgeweren naar het kamp van het slachtoffer gegaan en hij is vervolgens neergeschoten. Vermoedelijk door de verdachte Araujo Dos S. Het motief voor het neerschieten is nog niet helemaal duidelijk, meldt de politievoorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May