VHP: Geestelijke ketening wordt nog steeds ervaren
30 Jun 2013, 09:00
foto


De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) constateert dat "wij nog frequent de symptomen van geestelijke ketening ervaren. Bij de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 werden de ketens fysiek gebroken en werden wij vrije burgers.

"Wij dienen doordrongen te zijn van de enorme fysieke en geestelijke offers die ten grondslag hebben gelegen aan het streven naar lotsverbetering van de nazaten van de slaven. Het is ons allen geboden dat wij elkeen afzonderlijk, maar meer nog als één volk werken aan de uitbanning van het mentale gevangenschap.
Nog veel te vaak worden wij geconfronteerd met onderlinge schermutselingen waarbij blijkt dat verdeel- en heerspolitiek nog steeds post heeft gevat in ons denken. De verschillende overleveringen uit onze slavernij geschiedenis moeten een 'eyeopener' zijn, om te voorkomen dat wij door ons handelen wederom in een afhankelijke positie geraken", stelt de VHP.

Verheffen gemeenschap
De VHP ziet de verheffing van de gemeenschap naar hogere niveaus van welzijn en welvaart, als een kernwaarde. De drijvende kracht hiertoe is volgens de partij de eenheidsgedachte, waarin het proces van natievorming leidend is en niet verstoord mag worden. De partij voelt zich daarom ook direct betrokken bij de herdenking van deze dag die het streven naar een beter leven inhoudt.

Gezien de mondiale ontwikkelingen, waarbij velen via economische- en geopolitieke strategieën zich toespitsen op onze natuurlijke rijkdommen en geografische uitgestrektheid, is het van groot belang om te geraken tot een natie welke zich weerbaar maakt voor het neokolonialisme.
De oprechtheid in de benadering van onderlinge vrede, eenheid en solidariteit zal de basis leggen voor economische vooruitgang op het traject naar welzijn en welvaart. "Indachtig de tekst van ons volkslied wordt u gevraagd naast het vieren van de vrijheid een moment ter bezinning aan te wenden, om serieus uw bijdrage aan de verheffing van ons allen uit te stippelen".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May