Venetiaan: Boy Scouts moet uitleg geven benoeming Bouterse
26 Jun 2013, 13:30
foto
Hoofdcommissaris Humphrey Schurman met ex-chief scout Ronald Venetiaan. (Archieffoto)


Ex-chief scout Ronald Venetiaan vindt dat de leiding van de Boy Scouts aan de samenleving moet uitleggen, hoe president Desi Bouterse in deze erefunctie kan worden benoemd. "Het gaat om iemand die terechtstaat voor meervoudige moord", zegt Venetiaan aan Starnieuws in reactie op de voorgenomen installatie van het staatshoofd als chief scout.

Venetiaan wijst er op dat hij eerder schriftelijk zijn mening kenbaar heeft gemaakt over deze kwestie. "Dit was nog voordat de amnestiewet in werking trad en alle perikelen erom heen", zegt Venetiaan. Nu de mededeling officieel gedaan is door hoofdcommissaris Humphrey Schurman, zal Venetiaan, nationaal, regionaal en internationaal zich afmelden als chief scout en zijn visie hierover kenbaar maken.

"Het is beslist niet zo dat een chief scout het staatshoofd van het land moet zijn", zegt Venetiaan. Schurman zei op een vandaag gehouden persconferentie dat het gebruikelijk is dat de president van het land gevraagd wordt om chief scout te worden. Venetiaan brengt in herinnering dat hij de functie overgedragen heeft gekregen van Baltus Oostburg, die geen staatshoofd was. Hij vervulde deze functie om zijn maatschappelijk aanzien en het respect dat hij genoot. Bij de installatie van Venetiaan als chief scout is ook uitdrukkelijk gezegd dat hij niet gevraagd is om deze functie te vervullen omdat hij staatshoofd is. Venetiaan merkt op dat om de financiële ondersteuning van het land, Bouterse deze functie krijgt. Hij vindt dit niet in de haak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May