Leerkrachten bouwen 'bruggen' naar leslokalen
26 Jun 2013, 11:10
foto
Leerkrachten van de St Gerardusschool te Albina moesten 'bruggen' bouwen om hun leslokalen te bereiken.


Leerkrachten van de St Gerardusschool te Albina moesten vanmorgen 'bruggen' met zitbanken bouwen om hun leslokalen te bereiken. De school is vanmorgen als gevolg van de springvloed wederom onder water gelopen. Het onderwijsproces op deze school is weer gestagneerd. Maandag moest de school de deuren dichthouden door de hoge waterstand op het schoolerf. Vandaag is slechts een vleugel en de bovenverdieping toegankelijk. De kantoorruimte van schoolleider Joan Grep is ook ondergelopen.

Leerkracht Gladys Banda zegt aan Starnieuws dat de opkomst van de kinderen vanmorgen slecht was. De leerkrachtenwoningen zijn gevrijwaard van wateroverlast. Het afgelopen schooljaar hadden drie leerkrachten door de onhoudbare situatie het voor gezien gehouden. Het Kabinet van de President heeft in samenspraak met de schoolleiding, het RKBO en de ouders ondertussen een locatie achter de VOJ Albina geïdentificeerd waar een nieuwbouw wordt opgezet.

Structurele oplossing
Eind april verklaarde Omar Jimidar, coördinator Suriname-Oost van Openbare Werken (OW), aan Starnieuws dat het ministerie nu het proces van gunning heeft afgerond, maar dat het contract nog moet worden getekend met de aannemer. De werkzaamheden zouden aanvangen zodra de overeenkomst was getekend.

Een structurele oplossing van het ontwateringsprobleem in Albina kan alleen door een integrale aanpak. Volgens Jimidar is door ondeskundige ingrepen de afgelopen decennia het afwateringssysteem in Albina gestremd. Onderdeel van deze aanpak is de rehabilitatie van de rivierdam. In de afgelopen jaren is de rivierdam van de Marowijnerivier verkaveld en volgebouwd met illegale bouwsels.

Roland King die de afgelopen week wederom een bezoek bracht aan Albina, zegt tegenover de nieuwsdienst van ATV, dat de rivierdijk met 80 centimeter wordt verhoogd. Volgens dit plan wordt het historische marktplein eveneens in ere hersteld.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May