Record aantal afgestudeerden FTeW ontvangt bul
26 Jun 2013, 04:00
foto
De afgestudeerden van FTeW in de Congreshal.


De Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) heeft een record aantal 'Bachelors of Science' afgeleverd. 77 afgestudeerden hebben in de Congreshal dinsdagavond hun bul in ontvangst genomen. Daarnaast heeft de faculteit de eerste vier 'Masters' in de 'Petroleum Geologie' afgeleverd.

Robert Tjin Fooh, voorzitter van het FTeW-bestuur is zichtbaar ingenomen met het resultaat. "Te bedenken dat dit pas de eerste ceremonie voor het jaar is. Het is heel goed mogelijk dat we dit aantal passeren bij de volgende buluitreiking." De faculteit heeft twee keer per jaar een uitreikingsceremonie en levert jaarlijks gemiddeld honderd afgestudeerden af.

Een belangrijke reden voor dit resultaat ligt in de aanpak van 'studielimieters', zegt Tjin Fooh aan Starnieuws. "De studenten krijgen niet meer de vrijheid om zolang als ze maar willen over de studie te doen. Er zijn nu limieten gesteld en we dwingen de studenten haast te maken met het afstuderen. Dit is een mooi resultaat." Op alle faculteiten worden sinds vorig jaar 'studielimieters' aangepakt. De studenten die langer dan toegestaan over hun studie doen, dreigt afschrijving boven het hoofd. De volgende uitreiking van FTeW is in december.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May