Schaakcombinatie Welgelegen Inter-clubkampioen
25 Jun 2013, 23:00
foto
Schaakcombinatie Welgelegen is kampioen geworden van de Inter-clubcompetitie van de Surinaamse Schaakbond.


Schaakcombinatie Welgelegen (SCW) is zondag ongeslagen kampioen geworden in de Aspirantenklasse van de Inter-clubcompetitie. De Surinaamse Schaakbond organiseerde afgelopen weekend deze competitie waarbij de verschillende schaakverenigingen in teamverband tegen elkaar uitkwamen. Aan dit toernooi deed een recordaantal van 22 teams mee. Meer dan 200 spelers onder de leeftijdgrens van 14 jaar vertegenwoordigden hun teams.

De schaakverenigingen konden meerdere teams inschrijven. Schaakcombinatie Welgelegen had met vijf teams in deze competitie de grootste participatie. Welgelegen kreeg ook een prijs voor de schaakvereniging met beste damesprestatie.

Inzet beloond
De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Frank Lo Kim Lin die tevens de coördinator is van de buurtverenigingen Stibula en Welgelegen, wist de kinderen uit deze buurten via het schaken bij elkaar te brengen en van de straten te houden. Zijn inzet is door het kampioenschap van Welgelegen beloond.

De deelname van de nieuwe schaakverenigingen Free First Move (FFM) en Totness Schaakvereniging (Toscha) zorgde ook voor een grote concurrentiestrijd. FFM die overwegend met stap 1 spelers aantrad, maakte een goede beurt en eindigde op de 6e plaats. Het verblijf van de pupillen uit het kokosdistrict werd mogelijk gemaakt door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Behoorlijk spannend
De spanning in deze competitie was behoorlijk groot. De nummers 2 tot en met 5 hebben evenveel competitiepunten gescoord. Na het toepassen van de tie-breaks eindigde Caissa’83 op de 2e plaats gevolgd door Rukhmania op de 3e plaats. Het Jonge Paard (HJP) en Toscha moesten genoegen nemen met respectievelijk de 4e en 5e plaats. Beste dame van deze competitie werd Catherine Kaslan van Schaakcombinatie Welgelegen, meldt de Surinaamse Schaakbond in een persbericht.

Een wedstrijd werd op 7 borden gespeeld. De beste bordspelers werden ook beloond met een medaille. Al de 7 spelers behaalde een 100% score op hun bord. Beste bord 1: Alan Kartokarijo (HJP); bord 2: Shiva Kalka (Rukhmania); bord 3: Jair Amatdarso (SCW); bord 4: Catherine Kaslan (SCW); bord 5: Sven Koster (Stibula); bord 6: Dean Simson (FFM); bord 7: Oneal Kaise (SCW).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May