Dc's Kasto en Nerkust leiden Hoofdstembureau Paramaribo
25 Jun 2013, 22:00
foto
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken


Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dinsdag de districtscommissarissen (dc's) Mohamed Kasto en Mike Nerkust geïnstalleerd als respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van het Hoofdstembureau van Paramaribo. Sinds na de laatste verkiezingen in 2010, waren de functies van voorzitter en ondervoorzitter vacant.

DC Kasto van Paramaribo Noord-Oost en Nerkust van Paramaribo Zuid-West, hebben als eerste taak om het toelatingsproces van Joan Dogojo als lid van De Nationale Assemblee in orde te maken. Dogojo komt in de plaats van Rabin Parmessar, die de vorige week zijn parlementaire zetel heeft verruild voor de post van minister van Openbare Werken. Dogojo is de volgende persoon op de kandidatenlijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) opschuift. Moestadja zegt dat de installatie van de districtscommissarissen conform artikel 26, 27 en 28 van de kiesregeling heeft plaatsgevonden. Kasto en Nerkust wacht de belangrijke en grote opdracht ook de verkiezingen van 2015 in Paramaribo te organiseren.

Opschonen kiezersbestand
Voor wat betreft de organisatie van de verkiezingen van 2015, zegt de Biza-minister dat de regering te zijner tijd op basis van een tijdpad alles in orde zal brengen. Belangrijk is dat de goede naam die Suriname heeft met het organiseren van verkiezingen behouden moet blijven. Een van de belangrijke stappen die gezet moet worden voor de organisatie van de verkiezingen, is het installeren van een onderraad organisatie verkiezingen 2015. Moestadja deelt mee dat wat betreft het kiezersbestand het meest belangrijke is bij de verkiezing, zijn ministerie zich constant heeft beziggehouden met het opschonen van het kiezersbestand.

Moestadja kan nu niet zeggen of bij de komende verkiezingen er elektronisch gestemd kan worden. Dat is een beslissing die binnen de regering nog besproken moet worden. Elektronisch stemmen is voor Moestadja geen prioriteit en voor zover hij weet ook voor de rest van de regering niet. In landen waar elektronisch wordt gestemd gaat het volgens de bewindsman om miljoenen kiezers. Suriname is een nogal kleine samenleving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May