Verdachte in cocaïnezaak legt tegenstrijdige verklaringen af
25 Jun 2013, 07:30
foto


Gajtrie M., die door rechter Danielle Karamatali gehoord werd op de rechtszitting maandag, legde steeds tegenstrijdige verklaringen af. Zij wordt ervan verdacht, samen met anderen op 2 februari gepoogd te hebben 21.666 gram cocaïne uit te voeren naar Nederland. De rechter moest steeds teruggaan naar eerdere verklaringen van de verdachte. De vrouw verklaarde steeds iets anders, waardoor de situatie onoverzichtelijk werd. Karamatali besloot om Gajtrie M. weer op 22 juli te horen. Ook de andere medeverdachten moeten op die dag verschijnen.

De verdachten Chandra C., Satnarainpersad G., Vinodkoemar K., Vidjai S., Hamnauth B., Gajtrie M. en Biedjai R. staan samen terecht in deze drugszaak. Gajtrie M., die als getuige werd gehoord, verklaarde dat zij Biedjai R., Chandra C. en Vidjai S. kent. Vidjai S. is haar neef en hij vroeg haar om een garantstelling voor Chandra C. in orde te maken. Gajtrie M. vroeg haar zusje in Nederland om garant te staan. “Hierna vroeg Vidjai S. mij of ik Chandra C. kon begeleiden naar een reisbureau en de Nederlandse ambassade. Ik kreeg een telefoon van een zekere Boyke en hij hield mij voor dat ik Chandra C. naar Lely Hills moest brengen. Toen ik dit weigerde, kreeg ik steeds dreigtelefoontjes. Dus, heb ik haar daar afgezet en daarna heb ik niks meer vernomen”, beweerde de medeverdachte.

Tweede poging
Volgens Gajtrie M. had Hamnauth B. haar naar het reisbureau gereden. De stukken waren in een bruine enveloppe gestopt en die ontving zij uit handen van Biedjai R. Ook kreeg zij euro 60 die zij aan Chandra C. moest afgeven. De medeverdachten, Vidjai S. en Biedjai R., ontkennen de verklaringen van Gajtrie M.
Officier van justitie, Nirmala Maikoe, vroeg aan Gajtrie M. wat zij op Leiding in een appartement deden. “Biedjai R. had Chandra C. en mij naar een appartement gebracht. Zij moest de bolletjes slikken, maar dat lukte niet. Wij werden toen daar opgesloten”, beweerde Gajtrie M. Volgens de officier werd voor de tweede keer gebruikgemaakt van de diensten van Chandra C., nadat de eerste poging mislukt was. Chandra C. wilde graag naar Nederland.
In deze zaak zijn twee van de verdachten voorlopig in vrijheid gesteld. Het gaat om Satnarainpersad G. en Hamnauth B.

De 36-jarige Chandra C. viel door de mand bij controle van het Bestrijding Internationale Drugshandel team (BID-team) op 2 februari. In haar bagage werden 23 pakken met cocaïne in pastavorm aangetroffen. Deze cocaïnepasta was verstopt in een omhulsel van gemalen peper. Er staken staarten van gedroogde vis tussen het omhulsel uit van de verpakte cocaïne. Hiermee wilde Chandra C. de politie op een dwaalspoor brengen door te doen alsof het om droge vis ging. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden: Irvin Kanhai, Frank Truideman en Hemradj Matawli.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May