President in China: Investeren op basis van win-win-situatie
24 Jun 2013, 17:20
foto
President Desi Bouterse met een deel van de delegatie en de bestuurders van provincie Hunan. (Beeld: kabinet van de president)


President Desi Bouterse en zijn delegatie hebben sinds aankomst in Volks Republiek China zondag diverse bezoeken afgelegd aan bedrijven. Zakendoen met China staat hoog op de agenda. De president moedigt investeringen aan op basis van een 'win-win-situatie'.

De media hebben een reportage van de afgelopen twee dagen ontvangen van perschef Clifton Limburg. Naast de president en First Lady Ingrid Bouterse-Waldring maken de ministers Winston Lackin (Buitenlandse Zaken), Jim Hok (Natuurlijke Hulpbronnen), Adelien Wijnerman (Financiën) en Hendrik Setrowidjojo (Landbouw, Veeteelt en Visserij) ook deel uit van de delegatie. Gilmore Hoefdraad, governor van de Centrale Bank van Suriname, en toppers van het bedrijfsleven zijn eveneens van de partij.

De delegatie is zondag aangekomen in Changsha, de hoofdstad van de provincie Hunan. De president en gezelschap werden ontvangen door de bestuurders van Hunan. Deze provincie wil graag investeren in Suriname en de regio. Er is veel belangstelling voor de Unasur-landen, waar de president dit jaar de leiding over zal hebben. Morgen reist de delegatie door naar hoofdstad Beijing, waar voor woensdag een ontmoeting is met het Chinese staatshoofd Xi Jingping.

            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May