Agenten getraind in doen van forensisch onderzoek
24 Jun 2013, 16:55
foto
Drie politievrouwen poseren met hun certificaten.( foto KPS)


De succesvolle deelnemers aan de training Forensisch Technisch Sporen zoeken van het Korps Politie Suriname, hebben vandaag hun certificaat uitgereikt gekregen. De twee weken durende training is afgesloten met een toets waarvoor 33 politieambtenaren zijn geslaagd. De training bestond uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De deelnemers zijn werkzaam op verschillende bureaus in alle politiegewesten in Suriname.

De agenten zullen nu sneller ter plaatse zijn voor het doen van forensisch onderzoek. Er zal niet meer in alle gevallen, waar een dergelijk onderzoek nodig is, gewacht hoeven te worden op de politieambtenaren van de afdeling Forensische Opsporing (FO). Deze afdeling is in de stad gehuisvest en zal zich vanaf nu bezighouden met het onderzoeken van kapitale delicten of andere zware misdrijven, terwijl de eenvoudigere zaken door de forensisch technisch sporenzoekers onderzocht zullen worden. Zij zullen in nauw contact met de leiding van de afdeling FO blijven, zegt de voorlichting van politie.

De deelnemers aan de training hebben een tas en een koffer met attributen ontvangen, waarin spullen zitten die nodig zijn om hun werk op de juiste manier te kunnen doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May