Twaalf maanden voor poging drugsuitvoer
24 Jun 2013, 13:45
foto


Ramon M. is op de rechtszitting maandag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 3500 of een hechtenis van twee maanden. Op 18 mei heeft de man gepoogd om 1150 gram cocaïne, in bolletjes verpakt, te smokkelen naar Nederland. Hij had ook 36 bolletjes geslikt.

Rechter Danielle Karamatali veroordeelde Ramon M. conform de eis van officier van justitie, Nirmala Maikoe. Zij achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. De veroordeelde had 36 bolletjes geslikt en 105 bolletjes, 1150 gram cocaïne, in zijn koffer verstopt. Volgens hem had hij een ticket van zijn neef uit Nederland gekregen en mocht hij dan op vakantie.

“Mijn neef wist niks over de drugs. De drugs heb ik van een Braziliaan ontvangen met wie ik in de goudvelden gewerkt had. Hij was mij 150 gram goud schuldig en gaf mij in ruil daarvoor de drugs”, verklaarde Ramon M.

Onderweg naar de luchthaven stopte de veroordeelde te Brokopondo en snelde de bossen in. Daar slikte hij de bolletjes en trok andere kleren aan. Nadat hij ingecheckt had, viel hij door de mand bij controle op Zanderij. “Je hebt bewust gekozen voor een strafbaal feit. Je ruilt goud in voor een verboden spul. Jij weet toch wat de nadelige gevolgen hiervan zijn?”, zei de rechter tegen Ramon M.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May