Spanje verslaat Nigeria en ontwijkt Brazilië
23 Jun 2013, 18:25

Spanje heeft in de laatste groepswedstrijd in de Confederations Cup, gewonnen van Nigeria. Na een 1-0 ruststand won Spanje de ontmoeting met 3-0. Door deze overwinning eindigt Spanje als groepswinnaar en ontwijkt zo gastheer Brazilië in de halve finales.

Nigeria dat het toernooi met een monsterscore op Tahiti begon, verslikte zich in Uruguay en moest winnen van Spanje om een kans te maken de volgende ronde te halen. Spanje daarentegen, had na overwinningen op Uruguay en Tahiti, voldoende aan een gelijkspel om als groepswinnaar over te gaan.

De Spaanse oefenmeester Vicente del Bosque die een luxeprobleem heeft, startte voor de derde keer met een gewijzigd elftal. De Spanjaarden wilden gastheer Brazilië ontwijken in de halve finales en Jordi Alba gaf reeds in de derde minuut de aanzet hiertoe (1-0). Ploegen zochten de kleedkamers bij deze stand op.

Ongeveer 20 minuten na de rust, verdubbelde Fernando Torres de score (2-0). Nigeria kwam wel achter de Spaanse verdediging, maar faalde keer op keer om het vijandig doel te doorboren. Twee minuten voor tijd deed Jordi Alba de kers op de taart (3-0).

Het programma voor de halve finales: Woensdag om 16:00u Brazilië - Uruguay
Donderdag om 16:00u Spanje - Italië