Parmessar vraagt 200% inzet op Openbare Werken
21 Jun 2013, 16:30
foto
Minister Jim Hok, die waarnam op Openbare Werken, draagt het roer over aan zijn nieuwe collega, Rabin Parmessar. (Foto: Raoul Lith)


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft na overname van het bewind op dit departement duidelijk aangegeven wat hij van het personeel verwacht. Hij wil geen roddels horen en onderhandse gunningen zijn uit den boze. Alle werknemers moeten om zeven uur present zijn, ook al hebben anderen tot laat gewerkt. Hij verwacht twee honderd procent inzet van iedereen, net als president Desi Bouterse dat van hem verlangt.

De overdracht van het ministerie vond plaats door interim-minister Jim Hok. Ramon Abrahams heeft geen afscheid genomen en was de grote afwezige bij de overdracht. Bouterse zei bij de beëdiging van Parmessar en Steven Relyveld (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) dat Abrahams en Ginmardo Kromosoeto het emotioneel moeilijk hebben. Kromosoeto heeft normaal overgedragen aan Relyveld. Bouterse zei dat hij twee dagen geleden gesproken heeft met Abrahams. Hij heeft voorstellen gedaan aan de beide partijgenoten die hun functie moesten neerleggen, hoe ze hun bijdrage kunnen blijven leveren.

Veel te doen
Parmessar deelde het personeel mee dat er veel te doen is. Hij zal met de personeelswet in de hand werken. De nieuwe minister deelde mee dat hij niet achterom zal kijken, maar toekomstgericht bezig zal zijn. Hij wil niets horen over zijn voorganger. Hij vroeg aan directie en afdelingshoofden om het voorbeeld te geven en ook niet te luisteren naar roddels.

"Ik wil met opgeheven hoofd hier over twee jaar weggaan", zei Parmessar. Hij haalde aan dat er landelijk veel werk te doen is. Hij verwacht van sluiswachters niet dat ze slapen en vergeten om afhankelijk van de getijden hun werk te doen.
De nieuwe minister benadrukte dat hij niet kijkt naar politieke kleur. Er zal hard gewerkt worden voor het hele land. Het is nu tijd om terug te betalen aan het volk, dat veel offers heeft gebracht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May