Verdwaalde Jimmy Felter terecht
20 Jun 2013, 20:15
foto
Jimmy Felter in gesprek met gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop.


Jimmy Felter (28) die tien dagen zoek was in de bossen van ressort Kabalebo, is terecht. Hij was in de omgeving van de Maratakkarivier toen hij werd ontdekt. Via Wageningen is hij vervoerd naar het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Hoewel Felter het er ogenschijnlijk goed van heeft afgebracht, zal hij grondig worden onderzocht.

Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop zegt dat zoekacties niet veel hebben opgeleverd. Felter heeft de helikopter, die gisteren en vandaag over het gebied vloog, wel gehoord. Door de dichte begroeiing was hij echter niet in staat een sein te geven. De mensen in de helikopter hebben Felter niet ontdekt. Felter was met zijn tweelingbroer vogels gaan vangen en was verdwaald.

De familie en bewoners van Apoera, waar Felter woont, waren niet tevreden over de acties die ondernomen zijn om hem te zoeken. Benschop deelt mee dat niet zonder goede voorbereiding het bos ingegaan kon worden. Hij legt uit dat er ervaren woudlopers nodig zijn. Amateurs kunnen niet ingezet worden bij een zoekactie. Benschop merkt op dat mensen zonder ervaring ook kunnen verdwalen. Er zijn diverse technieken toegepast, waaronder een kettingzaag aanzetten en schoten in de lucht om Felter te laten weten dat er naar hem gezocht wordt. Er zal een uitgebreid rapport worden opgemaakt om lering te trekken uit de zoekmethode. Benschop is blij dat Felter terecht is. Hij blijkt veel ervaring te hebben zo lang te kunnen overleven in het bos.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May