Lucht lijkt opgeklaard tussen SLM en DAE
20 Jun 2013, 12:00
foto


Luchtvaartmaatschappij DAE moet uiterlijk 26 juni het saldo van US$ 16.151,60 aanzuiveren bij Surair Ground Services NV, een dochteronderneming van de SLM. Het bedrag moet worden betaald voor de grondafhandeling voor de periode tot en met april 2013.

De kortgedingrechter heeft dit vanmorgen bepaald na comparitie tussen partijen. Na de aanzuivering zullen partijen een verklaring opmaken waarin staat dat de schuld van DAE tot en met april 2013 is voldaan.

De rechter zal het afhandelingsbedrag van US$ 40.169 over mei 2013 persoonlijk monitoren. Dat geld moet per eind juni 2013 betaalbaar worden. Partijen komen hiervoor op 5 juli weer voor de rechter, zegt de SLM in een persbericht.

Contant betalen
Afgesproken is dat DAE voor de komende afhandelingen steeds contant zal betalen doordat een bankgarantie ontbreekt. Surair Ground Services NV gaat er vanuit dat met de rechterlijke besluiten de betalingsachterstanden van DAE bij de SLM op korte termijn zullen zijn ingelost.

Een DAE-toestel was op 2 juni genoodzaakt leeg te vertrekken, nadat de grondafhandeling van de SLM de dag ervoor had geweigerd haar diensten te verlenen. De Curaçaose maatschappij had een behoorlijke schuld bij de SLM. De luchtvaartmaatschappij raakte in problemen nadat de luchtvaartautoriteiten van Venezuela haar verboden nog vluchten te onderhouden op die route. Intussen is het DAE helemaal verboden op Venezuela te vliegen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May