Ronny Rattan moet straf uitzitten tot juli 2024
20 Jun 2013, 10:48
foto
Ronny Rattan


Ronny Rattan moest een straf uitzitten tot 18 juli 2024. Hij is vannacht ontvlucht uit het Huis van Bewaring te Santo Boma. Rattan is geboren op 19 augustus 1980 aan de Bijlhoutweg. Zijn geschatte lengte is 1 meter 53 cm. Hij was de leider van een bende en was voor brute overval van de Landbouwbank te Lelydorp en overtreding van de vuurwapenwet veroordeeld.

De officiële gegevens en foto van Rattan moeten nog vrijgegeven worden door de politie. Om 10:40 had de politie voorlichting nog geen nadere informatie of een foto van Rattan. "Wij hebben het wel opgevraagd en hopen zo snel mogelijk over de informatie te beschikken", zegt de politie voorlichting aan Starnieuws.
Vernomen wordt dat Rattan niet alleen in een cel was opgesloten. Er vinden nu verhoren plaats over hoe de veroordeelde de gevangenis ongemerkt heeft kunnen verlaten. Het is ook niet duidelijk hoe laat hij is weggegaan.

Dit is de zoveelste ontvluchting uit van gedetineerden uit diverse gevangenissen. Twee Braziliaanse gedetineerden die voor vijf jaar veroordeeld zijn, hebben kans gezien op 14 april te ontsnappen uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan. Het gaat om Elizou Nagesar Suarez, die voor diefstal middels geweldpleging en overtreding van de vuurwapenwet opgesloten was en Rodrigues Martinez Francisco, die een aanrijding heeft gemaakt met dodelijke gevolg. Pearl Morgenstond alias 'Kabouter' is nog steeds voortvluchtig. Hij ontvluchtte op 29 april vanuit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij onder bewaking was opgenomen. De crimineel moet een gevangenisstraf van 14 jaar uitzitten voor het beroven en om het leven brengen van Armand Overeem op 9 juni 2011.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May