Journalisten volgen training over afval en afvalbeheer
17 Jun 2013, 08:00
foto


Het milieuprogramma van de Verenigde Naties (Unep) begint vandaag met een driedaagse training en workshop voor journalisten die zich bezighouden met milieu gerelateerde vraagstukken. De kern van de training is hoe om te gaan met chemisch afval, afvalbeheer en de bescherming van de ozonlaag. Dit is onderdeel van een cyclus waar verschillende beroepsgroepen worden getraind. Het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling (Nimos) is als lokale partner van het Unep mede belast met de organisatie van de trainingen.

Met deze activiteit wil het Unep ervoor zorgen dat journalisten zich sterker bewust worden van milieuvraagstukken. Zij zullen leren hoe om te gaan met technische informatie. Er wordt veel aandacht besteed aan milieuverdragen zoals het Basel, Stockholm en Rotterdam verdrag. Suriname heeft in december vorig jaar deze verdragen geratificeerd. Daarnaast is het land partij bij tal van andere verdragen. De journalisten wordt inzicht gegeven in hoe deze verdragen werken en het belang van het naleven en uitvoeren van activiteiten en regels in de verdragen.

Afval en afvalbeheer wordt steeds meer een uitdagend vraagstuk voor landen in de Caribische regio. De mogelijkheden van deze landen hoe om te gaan met afval staat meteen in relatie met de kwaliteit van het leven van de burgers, de economische groei en de algemene gezondheidszorg. Hoe om te gaan met bijvoorbeeld chemisch afval en het vervoer daarvan is voor veel van deze landen een lastig vraagstuk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May