Somohardjo klaar voor gesprek met president
17 Jun 2013, 00:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur


Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, heeft na aankomst in Suriname een bespreking gehouden met partijtoppers. "Ik ben klaar voor het gesprek met de president. Wij hebben nog met de top van de partij vergaderd tijdens een etentje, want het is ook Vaderdag", zei Somohardjo zondagavond aan Starnieuws. "Ik heb ook aandacht aan mijn kinderen besteed, want ik ben een goede vader", zegt Somohardjo lachend.

De politicus landde rond 20.00 uur zondagavond op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Toen kreeg hij te horen dat president Desi Bouterse veel later aankwam dan eerst werd aangenomen. "Ik heb mij aangemeld bij partijtopper Clairy Linger. Dus als de president aankomt en hij niet te moe is, dan kunnen zij mij bellen. Ik ben al ready om te praten", deelt Somohardjo mee. Starnieuws verneemt dat de president en gezelschap rond half twee in de nacht uit Haïti worden verwacht op de luchthaven.

De voorzitter van Pertjajah Luhur zegt dat hij het staatshoofd niet chanteert. Aan het begin van de regeringsformatie maakte Somohardjo zich op voor het vicepresidentschap. Uiteindelijk kwam A Combinatie erbij en hij moest met minder genoegen nemen. "Toen hebben wij de president gezegd dat wij de regering zullen gedogen, zelfs als wij geen enkele post zouden krijgen. Dus ons standpunt is niet nieuw. Ook nu nemen we dezelfde positie in", meent Somohardjo. Alle zes assembleeleden en andere toppers van de partij staan achter het standpunt van "samen uit, samen thuis". Als de president een minister naar huis zal sturen, gaan de anderen ook mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May