Adna maakt subsidie aan zwembond in orde
13 Jun 2013, 06:00
foto


De Surinaamse deelname aan de CCCAN-wedstrijden is gegarandeerd. Minister Ismanto Adna zegt aan Starnieuws dat de subsidie van SRD 100.000 in orde komt en dat administratieve zaken nu in orde worden gemaakt. Door deze concrete toezegging is de twijfel over de Surinaamse participatie die er tot voor kort heerste bij de Surinaamse Zwembond, weggenomen.

De bond had zijn leden in een schrijven meegedeeld dat er dit jaar geen afvaardiging zou plaatsvinden naar deze spelen, omdat de overheidssubsidie onzeker was. Volgens de bond heeft het uitblijven van overheidssteun in het verleden, hem in ernstige financiële problemen gebracht. Vandaar het besluit om onder twijfelachtige omstandigheden, de afvaardiging af te blazen. Adna zegt aan Starnieuws met de voorzitter van de zwembond, Guno van der Jagt, te zijn overeengekomen dat de subsidie gegarandeerd is.

Nu de minister de concrete toezegging heeft gedaan, kunnen de zwemmers zich opmaken voor deelname aan deze Centraal Amerikaanse en Caribische Amateur Zwemkampioenschappen (CCCAN), die dit jaar te Costa Rica plaatsvinden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May