'Babypangi' vraagt ondersteuning voor product
13 Jun 2013, 01:30
foto


'Babypangi', is het merk van de wegwerpluier die in Suriname geproduceerd zal worden. Het product zal niet alleen lokaal maar ook regionaal verkrijgbaar zijn. De producent, Suriname Diaper Manufacturing NV io, verzorgde dinsdag op de ondernemersavond bij de Kamer van Koophandel & Fabrieken een presentatie over het bedrijf en 'Babypangi'. Er wordt ondersteuning gevraagd van de samenleving voor dit product.


"Wij willen vijf miljoen babypangi's in het eerste jaar produceren", deelt Anchela Isri, algemeen directeur van Suriname Diaper Manufacturing NV io, mee. "We spelen in op de toename van geboortes in ons land. De wegwerpluiers zijn van hoge kwaliteit en biologisch afbreekbaar." Het bedrijf heeft de behoefte aan luiers onderzocht. Volgens de statistieken worden er gemiddeld 9770 baby's per jaar geboren in Suriname. Dit brengt een minimale afzet op van 43 miljoen wegwerpluiers per jaar. De producenten van Babypangi richten zich ook op afzet in de Caricom. Daar is er behoefte aan 400 miljoen luiers. De regio wordt voor een deel voorzien door drie bedrijven die allemaal gevestigd zijn op Trinidad & Tobago. De rest wordt van buiten de Caricom gehaald.

"Suriname wordt het tweede land in de Caricom dat wegwerpluiers zal produceren", zegt Isri. "Dat de productie hier gedaan wordt is voordeliger en gaat schelen in de prijs. De invoerrechten op luiers buiten de Caricom is 20 procent. Wij genieten bescherming en hebben goedkopere exportmogelijkheden en we gaan het land hiermee miljoenen deviezen besparen".

Investering US$ 1.5 miljoen
Suriname Diaper Manufacturing NV io belooft een product van hoge kwaliteit tegen lage prijzen. De productie zal geschieden met 'state of the art' machines. De wegwerpluiers zullen naast het traditionele wit ook in pangimotieven uitgebracht worden.
Om Babypangi waar te maken is er een investering van US$ 1.5 miljoen nodig waarvan US$ 500.000 aan werkbaar kapitaal. De marketing zal gedaan worden door Stas International en wordt ondersteund door Women in Business. Zij riepen de samenleving op om het product te ondersteunen, zodat Babypangi "niet maar bij een goed idee en droom blijft". De ondernemer Turhane Doerga voegde eraan toe dat de tijd rijp is voor Surinamers om in actie te komen. "Suriname is in de lift. We moeten de mensen als Anchela Isrie ondersteunen die het land naar een hoger niveau tillen ".

Het Surinaams publiek is in de gelegenheid gesteld om te investeren in het product. Suriname Diaper Manufacturing NV io heeft 30.000 aandelen voor SRD 100 per stuk beschikbaar gesteld.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May