Duitse oliemaatschappij derde speler blok 52
12 Jun 2013, 11:35
foto
In het gestippeld gedeelte heeft de Duitse RWE Dea zich ingekocht. (Kaart: Staatsolie)


De Duitse oliemaatschappij RWE Dea heeft zich voor 40% ingekocht in offshore blok 52. Staatsolie Maatschappij Suriname NV en het Maleisische Petroliam Nasional Berhad (Petronas) hebben in april een productiedelingscontract voor blok 52 getekend.

Blok 52 ligt ongeveer 120 kilometer ten noordoosten van de kust in het Guyana-Suriname basin. Petronas en zijn partner RWE Dea zullen in fase I van de exploratieperiode ruim US$ 25 miljoen investeren in blok 52. Er komt minstens één exploratieput en zal driedimensionale seismische data worden verzameld. Het water in blok 52 is 100 tot 1.000 meter diep.

RWE heeft belangen in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Denemarken, Egypte en Trinidad. Het bedrijf richt zich vooral op exploratie en productie van gas en aardolie. Sinds 2011 is hij actief in deze regio, nadat hij zich inkocht in het offshore gebied van Trinidad en Tobago. RWE gelooft in het aardolie potentieel van het Surinaams offshore gebied. Het bedrijf overweegt overigens om mee te doen aan de internationale inschrijvingsronde 2013 die in Suriname en Trinidad aan de gang is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May