Getuigen gehoord in beroving leveringstruck Subisco
11 Jun 2013, 22:00
foto


Twee getuigen werden op de rechtszitting van maandag door rechter Danielle Karamatali gehoord in de zaak waarbij een leveringstruck van Subisco op 12 maart van dit jaar beroofd werd te Cabendadorp, in het district Para. De tipgever, een bijrijder en werknemer van het bedrijf, Marvin S. (26) had het leveringsschema doorgespeeld aan de rovers. Vlak voor de laatste levering werden de chauffeur en een andere bijrijder aangevallen.

De chauffeur verklaarde tegenover de rechter dat zij op verschillende plaatsen goederen moesten leveren. Hij was samen met de verdachte en nog een andere bijrijder. Een dag van tevoren werd de route door het bedrijf bekendgemaakt. “Tijdens de rit was mij niks opgevallen. Op een gegeven moment te Klaaskreek, zei Marvin S. dat hij buikpijn had en naar toilet moest.

"Hij kocht een rol toiletpapier, maar deed nergens zijn behoefte. Op weg naar Brownsweg wilde ik bij een toilet stoppen langs de weg, maar hij weigerde. Hij zei dat hij in de bossen zijn behoefte zou doen. Na ongeveer 15 minuten rijden moest hij naar de bossen om zijn behoefte te doen. Ik keek naar achteren en over de weg, maar zag niemand.

Ik stopte en na vijf minuten kwam een Noahbusje. Twee mannen trokken mij eruit. Zij vroegen naar de kluis en haalden SRd 1430 uit mijn broekzak. Ook mijn trouwring, ketting en een andere ring trokken zij eraf en sloegen mij”, verklaarde de chauffeur. "Op een gegeven moment zag ik kans om de bossen in te vluchten. Ik kwam bij een dorp aan, vroeg om hulp en belde de politie."

Ook de bijrijder moest op de grond liggen. De rovers konden de truck niet starten en de kluis kon niet geopend worden. Toen kwam de politie en zij namen de benen. Ook de bijrijder deed zijn verhaal dat overeen kwam met die van de chauffeur. Vier rovers hadden de vrachtwagen overvallen. Ook namen zij alle mobiele telefoons in beslag.

Bekentenis
Marvin S. heeft zijn aandeel in de beroving bekend. Hij had het leveringsschema doorgespeeld. Hij beweerde geen contact meer gehad te hebben met de rovers. “Ik wist niet dat zij een wapen bij zich hadden en ik had het gevoel dat de overval zou mislukken, omdat de sleutel van de kluis bij het bedrijf is. Zij hadden mij verteld hoe ik zou moeten acteren en zij hadden beloofd dat er niks met mij zou gebeuren. Zij hadden mijn vinger gebroken”, verklaarde de verdachte.

Raadsman Oscar Koulen vroeg zich af waarom zijn cliënt nu twijfelde, terwijl hij alles eerlijk en oprecht verteld had bij de politie. Op 8 juli 2013 komt de officier van justitie aan het woord in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May