Vakbeweging en Bedrijfsleven voor gesloten deuren Financiën
11 Jun 2013, 02:00
foto


De toppers van het bedrijfsleven en de vakbeweging die deelnemen in het Tripartiet Overleg, kwamen maandagavond voor gesloten deuren te staan bij het Ministerie van Financiën. Er was een afspraak met minister Adelien Wijnerman gemaakt door de secretaris van het Tripartiet Overleg, maar alleen de bewakers waren aanwezig.


De vakbondsleiders Robby Berenstein (C-47), Errol Snijders (De Moederbond), voorzitter Henk Naarendorp van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), en de vertegenwoordigers van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) wisten niet wat hen overkwam. Er is nog geprobeerd de minister te bellen, maar de telefoon werd niet beantwoord.

Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de AFSA, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat met de minister gesproken zou worden over de douanehervormingen. De goederen zullen vóór verscheping naar Suriname, worden onderworpen aan een douane-inspectie door het Zwitserse bedrijf SGS. Het bedrijfsleven en de vakbeweging vrezen dat de goederen duurder zullen worden. Zij zijn verrast met de maatregel. Ook het fonds voor Kleine en Middelgrote Bedrijven, zou aan de orde komen. Het bedrijfsleven kan zich niet terugvinden in de voorwaarden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May