Vergadering DNA wegens quorumgebrek afgelast
10 Jun 2013, 13:35
foto


De vergadering van De Nationale Assemblee die voor vandaag 11.00 was uitgeschreven, is afgelast. Gebrek aan quorum is hier de oorzaak van. Bij de coalitie én de oppositie was er vandaag geen belangstelling om te vergaderen. Ook de huishoudelijke vergadering kon geen voortgang vinden. Officieel heeft de voorlichtingsdienst van het parlement geen reden opgegeven en meldt “dat de vergadering is afgelast”.

Op agenda stond de behandeling van de ontwerpwet voor het vaststellen van regels voor het Spaar- en Stabiliteitsfonds Suriname. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft bij de laatste openbare vergadering van vrijdag de leden er op voorbereid dat deze week er vier dagen vergaderd zou worden om dit ontwerp en de wet op de Rekenkamer te behandelen.

Tijdens de laatste vergadering vorige week heeft de oppositie kritische kanttekeningen geplaatst bij het ontwerp. Er zijn veel vragen gesteld en voorstellen gedaan, waarop de regering nog moet ingaan. Volgens de oppositie is het wetsontwerp te vrijblijvend en zal de regering veel aanpassingen moeten plegen. Ook de verantwoordelijkheid van het ministerie van Financiën moet duidelijk tot uiting komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May