Man die 'setigon' plaatste, gaat vrijuit
08 Jun 2013, 18:00
foto


De man die de 'setigon' (een val) in zijn woning in Saramacca had geplaatst is door de politie bij proces-verbaal verhoord en heengezonden. "Hij heeft de vuurwapenwet niet overtreden. Bovendien ging het om zijn privéwoning, waar twee criminelen onbevoegd binnen waren gedrongen", zegt politie-inspecteur Humphrey Naarden aan Starnieuws.

Twee inbrekers waren in het huis van de man, die wachter is en niet thuis was, binnengedrongen via het raam. De 23-jarige W.M., alias Langa, is aan zijn rechterknie verwond door de 'setigon'. Zijn makker, ene Djapak, die ook in het huis was, heeft geprobeerd met Langa te vluchten. Aangezien Langa niet kon lopen, heeft hij hem op het erf achtergelaten.

Het voorval vond plaats rond half twee vrijdagochtend. Ooggetuigen hebben Djapak zien wegrennen. Ook Langa heeft intussen bekend dat hij samen met Djapak in het huis was, toen hij op de 'setigon' trapte. Langa is nog in het ziekenhuis onder politiebegeleiding. Zijn makker is gisteravond aangehouden door de politie. Naarden deelt mee dat er al twee keer ingebroken is bij de wachter, die alleen woont. Daarom heeft hij besloten op diverse plekken in zijn huis een 'setigon' te plaatsen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May