VS-ambassade overhandigt 5000 voetballen aan Adna
08 Jun 2013, 20:30
foto
Kinderen testen de voetbal uit op het Will Axwijk Sportcentrum.


De Amerikaanse ambassade heeft vandaag 5000 'onverwoestbare' voetballen gedoneerd aan het ministerie van Sport- & Jeugdzaken. De ballen zijn afkomstig uit het 'One World Futbol Project'. Het doel van de Amerikaanse organisatie is om jeugdigen overal ter wereld te laten genieten van de voetbalsport. Deze bal is haast niet te vernietigen, wordt nooit plat, hoeft nooit gepompt te worden en is bespeelbaar op elk terrein.

De vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade, Margaret McKean, overhandigde in het Will Axwijk Sportcentrum de eerste bal aan minister Ismanto Adna van Sport- & Jeugdzaken. Zij is ervan overtuigd dat de ballen net als elders in de wereld zullen bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd. Het 'One World Futbol Project' heeft ook als doel de kwaliteit van het leven van jongeren te verbeteren en hen betere perspectieven te bieden via de voetbalsport.

Voor kansarme kinderen
De bal is aanvankelijk ontworpen voor kansarme kinderen in gebieden waar voetballen haast onmogelijk was. Door het terrein waarop ze speelden, was de traditionele voetbal geen lang leven beschoren. De bal werd in 2010 bedacht door Tim Jahnigen uit Californië en werd gesteund door de wereldberoemde Britse artiest Sting bij het ontwikkelen van het plan. De bal is genoemd naar het nummer 'One World' van de rockformatie The Police waar Sting deel van uitmaakte. Het 'One World Project' streeft ernaar om zoveel mogelijk kinderen van de bijzondere voetbal te voorzien. In mei 2012 is samen met autogigant Chevrolet besloten om in drie jaren 1.5 miljoen 'One World' voetballen wereldwijd te doneren. De schenking aan Suriname is tot stand gekomen met de hulp van Peace Corps, Partners of the Americas, en Be Innovative Foundation.

Minister Adna stelt de donatie bijzonder op prijs en zegt dat het helemaal past in het beleid van het ministerie om zoveel mogelijk jongeren te voorzien van sportmateriaal. "Dit betekent dat de Amerikaanse regering openstaat voor samenwerken om de jeugdsport op te krikken. Dit is pas het begin", deelt Adna mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May