Jerrel Karwafodi aangewezen als nieuwe kapitein Alfonsdorp
08 Jun 2013, 14:35
foto
Jerrel Karwafodi, de nieuwe kapitein van Alfonsdorp.


Jerrel Karwafodi (41) is vandaag aangewezen als de nieuwe kapitein van Alfonsdorp in het district Marowijne. De kapitein mag samen met hoofdbasja Paul Palman en de basjas Sheila Ligorie, Clif Jubithana en Tarzan Karwafodi de komende vijf jaar leiding geven aan het dorp.

De bewoners van Alfonsdorp accepteerden het falen van het vorige dorpsbestuur niet langer. Vanmorgen zijn ze in een bijzondere vergadering ertoe overgegaan om met het dorpsreglement in de hand het nieuwe dorpsbestuur aan te wijzen en te installeren. De bewoners hebben zich daartoe drie maanden terug verenigd in de initiatiefgroep 'Vernieuwing in Alfonsdorp'. Hieruit is voortgesproten een commissie die de aanwijzing van het traditioneel gezag heeft verricht.

Uitdagingen accepteren
De nieuwe dorpsleider sprak na de beëdiging de gemeenschap toe. Hij beloofde plechtig dat zijn bestuur het vertrouwen van de dorpelingen niet zal beschamen.
Als uitdagingen ziet hij de herbevestiging van de grenzen van het dorp, de doorstart van het onderwijsproces op de plaatselijke openbare school. "We zullen deze uitdagingen aangaan, en zolang deze zaken niet gerealiseerd zijn, zullen we niet slapen", benadrukt Karwafodi. Het kan bij hem niet in dat zijn voorganger, Harold Galgren, gedurende zestien jaren zaken die van belang zijn voor het dorp, niet heeft kunnen realiseren.

"Medische voorziening en onderwijs staan hoog in onze vaandel voor het realiseren van de gewenste ontwikkeling van het dorp", benadrukt Karwafodi.
Hij stelt een vergadering in het vooruitzicht waarbij het dorpsontwikkelingsplan samen met de bewoners besproken zal worden.
Karwafodi kondigt ook gesprekken aan met het vorige dorpsbestuur voor een spoedige overdracht. "Ik vertrouw erop dat het vorige bestuur meewerkt", zegt de nieuwe kapitein. Hij deelt mee dat er geen schuldvragen gesteld zullen worden. "We kiezen voor een vredige overgang", stelt Karwafodi.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May