Ruim vijftig praalwagens doen mee aan optocht
05 Jun 2013, 14:40
foto
De 'Lalla Rookh' is prominent aanwezig in de optocht van praalwagens. (Foto: Edward Troon)


Ruim vijftig praalwagens nemen deel aan de immigratie optocht die intussen in beweging is gekomen vanuit de Lalla Rookhweg en de Jagernath Lachmonstraat. In de stromende regen vond de registratie plaats van de praalwagens. Alle deelnemers zijn voorzien van een nummer.

De praalwagens zijn mooi versierd. De Lalla Rookh, de boot waarmee de eerste Hind0staanse immigranten uit Brits-India aankwamen, 'rijdt' voorop. Er is veel tijd genomen om de praalwagens zo mooi en origineel mogelijk te versieren. Deelnemers zijn in traditionele klederdrachten gestoken. Paarden en wagens zijn ook prominente participanten in de optocht.

De VHP en de NDP zijn eveneens indringend aanwezig in de optocht. Beide politieke partijen gooien propagandamateriaal naar het publiek. De VHP strooit met petten, truien en ook paraplu's, terwijl de NDP truitjes uitdeelt. De politie is massaal aanwezig om de optocht te begeleiden en te zorgen voor de aansluiting. De route is Jagernath Lachmon-, Johan Pengel- en Henck Arronstraat. Via de Grote Combéweg, de Van Sommelsdijckstraat wordt de Kleine Waterstraat aangedaan. Om 16.00 uur moet de optocht aankomen bij het monument van ‘Bábá & Mái .
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May