Nieuwe leslokalen voor de Emanuel Da Keti school
04 Jun 2013, 21:00
foto
De Emanuel Da Keti school te Peto-Ondro wordt uitgebreid.


De Emanuel Da Keti school te Peto-Ondro/Marowijne, krijgt twee nieuwe leslokalen en twee onderwijzerswoningen erbij. De eerstesteenlegging werd op vrijdag gedaan door minister Falisie Pinas van TCT, namens de minister van Onderwijs, Shirley Sitaldin. De basisschool telt 106 leerlingen en heeft door de groei van de school meer ruimte nodig. De school beschikt over vier leslokalen voor het kleuteronderwijs en de bovenbouw. Ook het kerkgebouw wordt gebruikt als leslokaal.

Pinas heeft het voorstel voor de uitbreiding en nieuwe gebouwen gedaan bij de onderwijsminister. Dit deed hij nadat dit hem gevraagd werd bij de viering van de 106e verjaardag van Emanuel Da Keti, naar wie de school vernoemd is. Da Keti is de oudste bewoner van Suriname.

De leerkrachten en leerlingen zijn blij met deze uitbreiding. De leerlingen volgen les in combinatieklassen. “Dit is niet te doen”, zegt schoolleider Ilucia Weimans. “De kinderen zijn zo niet geconcentreerd bezig, of ze luisteren naar de andere juf. Daardoor zijn de schoolprestaties aan het eind van het jaar ook niet zo best.”

De leerkrachten krijgen er twee onderwijzerswoningen bij. Zij moeten dagelijks vanaf Moengo, reizen naar het dorp Peto-Ondro om de lessen te verzorgen. De twee leslokalen en onderwijzerswoningen moeten het komende schooljaar af zijn. Met elke klas in een eigen ruimte, hopen de leerkrachten op verbeterde concentratie en prestaties van de leerlingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May