LVV-personeel bereidt prikacties voor
03 Jun 2013, 18:00
foto


Leden van de Algemene bond van LVV Personeel bereiden prikacties voor. Het bestuur en de leden willen niet langer wachten op het invullen van verschillende wensen en grieven van het personeel door de directie van het ministerie van landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

In een persbericht somt de bond verschillende knelpunten op die hebben geleid tot deze acties. Het blijkt dat ambtenaren die vanaf 2010 in aanmerking moeten komen voor gratificaties, deze nog steeds niet hebben ontvangen. Ook de kledinggelden van personen die sinds 2008 in dienst zijn, zijn niet uitbetaald. Toch blijven deze mensen hun werk doen, zegt de bond.

’Directie neemt ons niet serieus’
Een ander heikel punt is de kwestie van de overuren van de ambtenaren van Pompgemaal Wageningen. Zij moeten overuren uitbetaald krijgen, ze mogen en kunnen geen verlof krijgen, omdat er te weinig personeel is, maar toch komen hun verlofdagen te vervallen. Vanaf oktober 2012 is er gevraagd naar de overurenstaat van deze mensen, maar de directie heeft dit nog steeds niet in orde gemaakt, zegt de bond.

De huisvesting van het personeel levert eveneens problemen op. Zo zijn de personeelsleden van het Onderdirectoraat Onderzoek wegens renovatiewerkzaamheden ondergebracht in een zaal “waar ze sinds 2012 als sardines op elkaar moeten zitten”; tot op heden kunnen de renovatiewerkzaamheden niet worden afgerond. Ook de problemen met Fiso zijn nog niet opgelost.

Hoewel de ambtenaren het gevoel hebben dat de directie hen niet serieus neemt, hebben zij ervoor gezorgd dat LVV een goede beurt heeft gemaakt op de laatst gehouden beurs en het Kinderboekenfestival, zegt de bond. “Zij blijven zorgen dat er gezond fruit en groente op de markt komt, er goed plantmateriaal wordt gemaakt voor de boeren. Ze gaan door wind en weer om voorlichting te geven en trainingen te verzorgen en dat ook buiten hun normale werkuren.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May