DSB-directie en bond nog aan het onderhandelen
03 Jun 2013, 14:00
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


De bond bij De Surinaamsche Bank (DSB) heeft vandaag zijn leden niet geïnformeerd over de stand van zaken rond de onderhandelingen die gaande zijn voor het sluiten van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). "Dit is gedaan op verzoek van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname", legt vakbondsleider Robby Berenstein uit aan Starnieuws.

"Wij hebben de algemene ledenvergadering verschoven naar volgende week. Berenstein zegt geen inhoudelijke mededelingen te kunnen doen over de onderhandelingen. "Het ziet er positief uit", is het enige antwoord dat hij nu kan geven. Er wordt deze week verder gesproken over de nieuwe cao.

De bond heeft om een salarisverhoging van 10% gevraagd. De directie ging hier niet mee akkoord. De onderhandelingen zijn langer dan drie maanden gaande. Toen de bond een ultimatum stelde aan de directie, schakelde deze de Bemiddelingsraad in. Nu zal er onder het wakend oog van de Bemiddelingsraad een oplossing worden bereikt. De bond heeft goede hoop dat er maandag positieve mededelingen kunnen worden gedaan aan de leden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May