Samenwerkende organisaties zetten strijd tegen Sasur voort
03 Jun 2013, 05:00
foto
Een gedeelte van het zeven pagina's tellend schrijven gericht aan Cisac.


De samenwerkende organisaties gaan door met hun actie tegen de Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur). Minister Edward Belfort heeft de beschikking ingetrokken van Sasur om als bemiddelingsbureau voor muziekauteursrechten op te treden, maar hiermee is het probleem nog niet opgelost. "Wij zijn bezig te inventariseren wie allemaal aangesloten zijn bij Sasur en wat ze betaald hebben", zegt Anwar Lall Mohamed, voorzitter van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven Suriname (VRTS) aan Starnieuws.

Minister Belfort had aangekondigd dat hij uitleg zou gegeven over de intrekkingsgronden. Dit is echter nog niet gebeurd. De Organisaties die samenwerken hebben de regering gevraagd om de internationale organisaties op de hoogte te stellen van de situatie. Sasur heeft intussen een kort geding ingediend bij de griffie van het Hof van Justitie tegen de Staat Suriname. Sasur is nog steeds de vertegenwoordiger van diverse internationale organisaties. Het is nog niet duidelijk wanneer het kort geding zal worden behandeld.

Lall Mohamed zegt dat intussen de organisaties niet stil blijven. Internationale organisaties zoals Cisac worden geïnformeerd over de situatie. Er worden ook afschriften verstuurd naar Justitie & Politie, Buitenlandse Zaken, De Nationale Assemblee en andere relevante instanties. Ook deze week zullen enkele brieven de deur uitgaan. "Wij willen dat deze kwestie voor eens en voor altijd volledig wordt opgelost", stelt Lall Mohamed resoluut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May