Bewoners dorpen Cottica bereiden terugkeer naar huis voor
03 Jun 2013, 02:00
foto
Assembleelid Marinus Bee (in het blauw) met de kinderen die schoolpakketten hebben gekregen van Surgold.


De bewoners van diverse dorpen aan de Cotticarivier zijn bezig voorbereidingen te treffen voor de terugkeer naar hun woningen. Assembleelid Marinus Bee (ABOP) zegt aan Starnieuws dat het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) vandaag het dorp Benattimofo zal aandoen voor bespuiting tegen ongedierte en andere plagen.

Bee heeft zondag 85 schoolpakketten ontvangen van Surgold (een joint-venture tussen Suralco en Newmont) voor de kinderen van Akalekondre, Dantapu en Benattimofo. Veel spullen zijn vernietigd door de overstroming waarmee de bewoners van deze dorpen te maken hebben gekregen. Bee is blij dat de leerlingen een schoolpakket hebben ontvangen, waardoor ouders niet extra in de kosten worden gejaagd.

Ook in Akalekondre zijn de schoonmaakwerkzaamheden begonnen. De bewoners van de verschillende dorpen hebben een inventarisatie gemaakt van spullen die zijn vernietigd. Het is nog niet duidelijk welke hulp ze zullen krijgen van de overheid. De mensen willen het liefst naar hoger gelegen gebieden verhuizen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May